Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu pregateste un proiect de lege care sa vina in sprijinul celor care isi cumpara o noua locuinta.

Initiativa legislativa, ce ar urma sa fie depusa la Parlament saptamana viitoare, prevede ca banii sa nu mai fie acordati anticipat constructorului, ci sa fie depusi intr-un cont de unde sa poata fi ridicati doar la predarea locuintei, potrivit Agerpres.

"Cei mai multi dezvoltatori imobiliari au o politica benefica numai lor: ridica o parte din imobil sau redacteaza numai proiectul, apoi scot la vanzare apartamentele sau casa. Apoi construiesc imobilul respectiv pe banii viitorilor proprietari. Numai ca, in contextul crizei actuale, tot mai multi dezvoltatori imobiliari au dat faliment sau se afla in insolventa.

Ceea ce pentru clienti inseamna un singur lucru - nu vor mai putea intra in proprietatea a ceea ce au cumparat si nici banii nu ii mai pot recupera, ca nu au de unde", a declarat Mircia Giurgiu.

El a subliniat ca proiectul de lege era necesar in conditiile in care a crescut numarul celor care au platit zeci de mii de euro avans pentru o locuinta, insa au ramas fara casa si nu si-au mai recuperat nici banii.

Sursa

7 May 2010