Autorităţile vor schimba, începând cu anul viitor, programul “Prima Casă”. Decizia a fost luată după ce, în octombrie, un incendiu a distrus un complex rezidenţial din Capitală.

28695-untitled-3_361335_6730e7e3f5.jpgPotrivit noilor reglementări, locuinţele cumpărate prin acest program vor putea fi schimbate de către finanţatori sau de Ministerul Finanţelor, dacă sunt avariate în aşa mod încât nu mai pot fi locuite. Ca să se aplice această măsură, locuinţa trebuie asigurată, iar preţul acesteia nu trebuie să depăşească valoarea creditului contractat iniţial. Mai mult, beneficiarul finanţării poate solicita un alt credit “Prima Casă” dacă imobilul în care a locuit a fost distrus. Însă, pentru schimbarea apartamentului sau achiziţionarea unuia nou, creditul iniţial trebuie stins prin despăgubirea acordată de către asigurator. De asemenea, locuinţele pot fi îmbunătăţite sau extinse.

Până în acest moment, au fost acordate aproximativ 77.000 de credite prin acest program, în valoare de trei miliarde de euro.

 

Sursa

13 December 2012