Circa 11.000 de români şi-au luat sau sunt pe cale să obţină ultimele avize pentru a-şi lua o locuinţă prin programul "Prima Casă".

foto gandul.infoDin miliardul de euro de la Guvern, alocat în acest an, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor (FNGCIMM) a acordat până în prezent garanţii în cadrul acestui program de circa 450 milioane euro.

Pentru anul viitor, deocamdată, programul "Prima Casă" este blocat, pentru continuarea acestuia fiind necesară aprobarea unei noi hotărâri de guvern de redistribuire pentru 2010 a banilor rămaşi necheltuiţi în acest an, adică aproximativ 550 milioane euro.

"Ministerul Finanţelor face demersuri pentru promovarea unei hotărâri de Guvern prin care să se aloce plafon pentru anul 2010. Practic se vor redistribui banii rămaşi nefolosiţi în acest an. Acest lucru este necesar pentru că în actuala hotărâre de guvern se specifică faptul că miliardul de euro pentru garanţii este alocat pentru 2009", a declarat pentru Gândul Irina Constantinescu, director executiv în cadrul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Sursa

28 December 2009