Condiţiile pentru prima Casă s-ar putea relaxa. Tinerii de până în 35 de ani care deţin o garsonieră s-ar putea încadra în programul Prima Casă. Asta după ce premierul Emil Boc i-a cerut ministrului de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, să ia în calcul varianta extinderii programului Prima Casă.

Sursa: imopedia.ro

Boc a apreciat că prin această măsură caracterul social al programului va fi păstrat, dar va ajuta tinerii ce deţin garsoniere să-şi asigure un confort mai mare în locuinţa deţinută.

"Solicit Ministerului Finanţelor Publice să analizeze posibilitatea ca tinerii până în 35 de ani, care au o garsonieră în proprietate şi doresc să-şi îmbunătăţească confortul pentru că au un copil şi nu le mai ajunge garsoniera, să poată beneficia de programul Prima Casă. Aş vrea să păstrăm scopul social al programului adresat tinerilor până în 35 de ani, dar şi pentru cei care doresc să-şi îmbunătăţească confortul în funcţie de evoluţia vieţii de familie", a declarat Emil Boc, citat de NewsIN.

Ministrul Finanţelor a primit o săptămână ca termen pentru finalizarea acestei  variante.  Ulterior vor ave loc şi discuţii cu băncile în ceea ce priveşte noile condiţii  de derulare a programulului.

Potrivit datelor oficiale, până acum, prin Programul Prima Casă au fost acordate 37.632 de garanţii. Cele mai multe garanţii au fost acordate pentru apartamente cu două camere, 51%.

Valoarea medie a unui apartament cumpărat prin acest program a fost sub 60.000 euro.

  • 31% dintre beneficiari au primit garanţii între 50.000 şi 60.000 euro
  • 25% dintre beneficiari au primit garanţii între 30.000 euro
  • 24% dintre beneficiari au primit garanţii între 30.000 şi 40.000 euro
  • 20% dintre beneficiari au primit garanţii între 40.000 şi 50.000 de euro.


23 March 2011