Programul "Casa Verde" va fi reluat in luna aprilie, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, declarand ca pentru editia din 2011 a programului vor fi disponibili 110 milioane de lei, suma ce ar putea fi suplimentata in functie de cerere.

16849-209114_articol.jpg"Continuam programul «Casa Verde», pentru ca a fost un succes. Datorita acestui program, peste 18.000 de case ajung sa consume resurse mai putine, iar cei care locuiesc in ele platesc mai putin", a declarat ministrul Borbely, prezent, joi, la deschiderea oficiala a celei de-a 18-a editii a targului de produse si tehnologii de mediu din Bucuresti.

Ministrul a precizat ca 2.500 de dosare depuse de cetatenii inscrisi in program anul trecut au fost deja platite, restul de aproximativ 16.000 fiind in analiza, scrie MEDIAFAX.

Scopul programului "Casa Verde" este imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera, prin instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire.

Programul consta in acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului de Mediu, in functie de tipul instalatiei.


Sursa

11 March 2011