În mai puţin de o lună de la începerea programului "Casa Verde" 2011, fondurile alocate au fost depăşite în 14 judeţe.

19490-17panouri_shutterstock_d43b2b0c36.jpgÎn doar prima săptămână de la demararea programului, peste 5.000 de aplicanţi au depus dosare pentru a-şi recupera banii din investiţiile "eco". Reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu spun că, în unele judeţe, cererile valorează dublul bugetului disponibil.

"După 15 august se va realiza o redistribuire a fondurilor între judeţe, iar sumele rămase disponibile în unele judeţe se vor redistribui acolo unde solicitările sunt mai mari decât valorile repartizate iniţial", spune Adriana Stroe, purtator de cuvant AFM.

În judeţele unde s-a depăşit cota, AFM nu va mai primi dosare începând cu 1 iulie, pentru a putea studia dosarele deja depuse, până la 15 august. Zonele în cauză sunt: Alba, Bihor, Braşov, Buzău, Covasna, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinţi, Olt, Sălaj, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea.

Prin programul "Casa Verde", orice proprietar poate recupera până la 6.000 de lei la instalarea unui sistem de panouri solare, pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete sau tocătură lemnoasă şi până la 8.000 de lei pentru instalarea unei pompe de căldură.


Sursa

29 June 2011