Curtea de Apel Suceava a admis, ieri, cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti (ARCB) de revizuire a cazului privind validarea autorizaţiei de construcţie a clădirii Cathedral Plaza, iar cauza se trimite spre rejudecare, transmite corespondentul Mediafax.

14851-08-baza2.jpgInformaţia a fost confirmată de preşedintele instanţei, Cezar Håncu. Acesta a spus că în acest caz instanţa a admis cererea de revizuire, iar în consecinţă se trimite cauza spre rejudecarea recursului (la Curtea de Apel Piteşti - n.r.).

Concret, Curtea din Suceava menţine decizia Tribunalului Dåmboviţa, care sistase construcţia, întrucåt lipseau autorizaţiile legale. Decizia Tribunalului Dåmboviţa fusese contestată la Curtea din Piteşti, care a hotăråt în favoarea dezvoltatorilor imobiliari.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Secţia de Contencios Administrativ, a dispus în şedinţa din 11 februarie 2010 admiterea cererii de strămutare formulată de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti (ARCB) şi a trimis dosarul de revizuire în cazul „Cathedral Plaza", aflat pe rolul Curţii de Apel Ploieşti, către Curtea de Apel Suceava.

La data la care s-a admis cererea de strămutare a procesului la Curtea de Apel Suceava, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a arătat, într-un comunicat, că cererea de revizuire reprezintă calea prin care ARCB cere retractarea Deciziei 1025/2009 pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti şi, ca urmare, rejudecarea recursului prin care autorizaţia de construire pentru clădirea autointitulată „Cathedral Plaza" a fost declarată ca fiind legală.


Sursa

4 November 2010