Mutarea în casă nouă se transformă, în unele cazuri, în coşmar. Proprietarii se trezesc că plătesc utilităţile la suprapreţ.

Utilităţi mai scumpe, şicane în legătură cu administrarea bunurilor şi spaţiilor comune şi facilităţi inexistente. Asta li s-a întâmplat multora dintrei cei care şi-au dorit o casă nouă, care şi-au văzut visul transformat în coşmar.

 Unii au constatat că au dat mii de euro pentru locuinţe mai mici decât cutiile de chibrituri comuniste, alţii au fost nevoiţi să refacă finisajele „în doi peri" lăsate de constructori şi să plătească reparaţii din cauza izolaţiilor proaste.

În alte complexuri, clienţii au fost nevoiţi să-şi schimbe opţiunile în funcţie de construcţia deja realizată sau să renunţe la facilităţile promise - piscină, sală de fitness - din cauza crizei. Cel mai rău însă este atunci când nici după ce te-ai mutat nu poţi trăi liniştit, spun clienţii din mai multe complexuri imobiliare construite de Impact, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară.

Oamenii susţin că, deşi au achiziţionat integral locuinţele, se simt ca nişte chiriaşi, întrucât nu se pot abona la furnizorii de servicii pe care îi doresc, ci sunt „atârnaţi" de dezvoltator, care-şi arogă drepturile asupra reţelelor de utilităţi.

Fără firmă de pază şi curăţenie

Adrian Antonescu şi-a cumpărat o casă în cartierul Azur, din Pipera, cu banii obţinuţi din vânzarea apartamentului de trei camere din Colentina în 2007. „Ne doream, pur şi simplu, să stăm la casă, departe de viaţa la bloc", îşi aminteşte bărbatul. Problemele au apărut imediat după ce s-a mutat, proces desfăşurat cu câteva luni întârziere faţă de termenul iniţial.

„Încă de la început au fost probleme: toate utilităţile le primeam prin intermediari, astfel că preţurile erau cu cel puţin 20% mai mari. Şi acum avem discuţii cu Impact, pentru că ne furnizează energia electrică şi ne taxează enorm. Am încercat să ne facem propriile contracte, dar nu am reuşit", spune bărbatul.

Sursa

13 October 2009