Primul power center din Romania in sectorul 3 al Capitalei
Hot News - 23.05.2006
 

Incepand cu luna septembrie a anului 2007, piata romaneasca de retail se va dezvolta prin deschiderea unui “power center Kaufland” in sectorul 3 al Capitalei, pe bulevardul Mihai Bravu, informeaza un comunicat de presa al agentiei imobiliare Eurisko.

Reprezentantii Eurisko au declarat pentru HotNews.ro ca valoarea proiectului conceput de catre compania romano-germana Terra Invest este de 10 milioane euro.

Power-centerul este un tip de complex comercial care poate fi realizat pe terenuri intre 10.000 si 20.000 mp, in toate orasele cu peste 35.000 locuitori. El are de obicei ca ancora un hypermarket sau magazine alimentare tip discounter, iar langa acesta sunt adusi chiriasi din branse diferite.

Prima investitie de acest gen, power center-ul Kaufland, se va concretiza in sectorul 3 al Capitalei, pe terenul de 3.5 hectare care gazduia odinioara fabrica de cosmetice Gerovital.
Potrivit Eurisko, Bulevardul Mihai Bravu, artera de circulatie pe care se afla locat noul centru, reprezinta una dintre cele mai importante rute din Bucuresti, datorita faptului ca majoritatea traficului est-vest si invers se concentreaza aici.

“Avand in vedere experienta noastra din anii trecuti in tari care au trecut printr-un fenomen de dezvoltare asemanator, cum ar fi Cehia si Ungaria, plecam de la premisa ca vor fi dezvoltate doua tipuri de complexuri comerciale cu amanuntul. Unul dintre acestea este asa numitul power-center.

Acesta este un tip de complex comercial care poate fi realizat pe terenuri intre 10.000 si 20.000 mp, in toate orasele cu peste 35.000 locuitori.

El are de obicei ca ancora un hypermarket sau magazine alimentare tip discounter, iar langa acesta sunt adusi chiriasi din branse diferite”, a declarat Klaus Reisenauer, directorul general al companiei Terra Invest, care a adus acest concept in Romania.

Kaufland Power Center va fi construit din hale unietajate de retail, ale caror suprafete vor varia intre 100 si 3.000 mp. Cladirile vor acoperi un total de 14.000 mp. Discounterul Kaufland va fi ancora principala a acestui complex.

Magazinul sau va acoperi 6,000 mp, la care se vor alatura un magazin de electrocasnice de 3,000 mp, un magazin de decoratiuni si cateva “outlet-uri” pentru colectiile firmelor de imbracaminte si incaltaminte. In cadrul acestei locatii se vor realiza aproximativ 300 locuri de parcare.

Articol integral in Hot News

 

A.V.
Hot News

23 mai 2006