Tiago Oradea este primul mall din Romania intrat in faliment, lichidatorul judiciar urmand sa scoata la licitatie in urmatoarele doua saptamani proiectul pentru un pret de pornire de 35,5 milioane de euro, jumatate fata de investitia realizata, finantata printr-un credit de 65 mil. euro acordat de UniCredit Austria si UniCredit Tiriac Bank.

sursa foto:oradeanul.roVazute drept "templele cumparaturilor", mallurile incep sa dea rateuri, astfel ca dupa ce doua proiecte din Braila si Sibiu au fost inchise din lipsa chiriasilor si a clientilor, a avut loc si primul faliment, Casa de Insolventa Transilvania, in calitate de lichidator judiciar, stabilind pentru 3 iunie licitatia de vanzare a mallului dezvoltat de compania irlandeza Mivan.

Dezvoltatorii au incercat sa construiasca mai multe malluri decat poate absorbi piata in prezent, pe terenuri in afara orasului si fara a tine cont de competitia de peste drum si de puterea de cumparare a locuitorilor din zona. Odata cu venirea crizei, retailerii s-au retras, iar proprietarii au ramas cu hectare de spatii comerciale neocupare, in care au fost investite zeci de milioane de euro.










Sursa

20 May 2010