Nu poluează, nu sunt racordate la gaze, folosesc un sistem de încălzire și răcire cu pompe geotermice și sunt alimentate cu energie regenerabilă.

42515-ecovillas.jpgAcestea sunt principalele caracteristici ale primelor 44 de apartamente și spații comerciale din țara noastră 100% ecofriendly, care reprezintă proiectul LOFT green apartments, dezvoltat de compania românească EcoVillas. În prezent, cele 44 de imobile sunt finalizate în proporție de 90%.

Proiectul LOFT green apartaments a fost gândit pentru a reduce spre zero impactul pe care îl are asupra mediului. Pe lângă faptul că aceste locuințe nu poluează, datorită sistemului de încălzire cu pompe geotermice, pe timpul iernii, costurile lunare sunt cu 90% mai mici comparativ cu un apartament standard.

"Încălzirea într-o lună de iarnă este 1 leu/mp. Asta înseamnă că la trei camere în luna ianuarie locatarii vor plăti cel mult 70 de lei încălzirea. Există în fiecare apartament un sistem de încălzire prin pardoseală, iar pierderile de căldură sunt reduse la zero datorită izolației foarte bune. Geamurile sunt și ele speciale pentru apartamente pasive, deși sunt foarte mari, nu pierd căldura din locuință", Gabriel Focșeneanu, managerul proiectului LOFT green apartments.

Complexul dispune și de prize pentru mașini electrice, parcări pentru biciclete și cărucioare, boxe, parcări subterane și supraterane, precum și de un loc de joacă.

Compania Ecovillas a investit zece milioane de euro în construcția celor trei blocuri realizate în stil industrial, care vor avea în total 154 de apartamente cu una, două și trei camere.

Acesta nu este primul proiect de acest gen dezvoltat în Romania. Ecovillas a mai construit alte 32 de case pasive cu pompe de căldură finalizate în anul 2016.

 

18 September 2019