55.000 de lei. Aceasta este amenda pe care a primit-o Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 al Capitalei, pentru că a lipsit la controlul efectuat de comisia care a verificat modul în care sunt aplicate prevederile legilor fondului funciar la nivelul sectorului 5.

Vanghelie a fost sancţionat de prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaie, şi pentru că a refuzat să pună la dispoziţia comisiei de control documentele şi infomaţiile solicitate.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Capitalei, Marian Vanghelie este singurul edil de sector care nu a înfiinţat subcomisia locală de fond funciar, al cărei preşedinte este, conform legislaţiei în vigoare.

Acest lucru se reflectă şi în numărul extrem de mic de titluri de proprietate emise pe raza sectorului 5 în cursul anului 2009 - doar trei titluri de proprietate!

« Vom efectua aceste controale in toate sectoarele Capitalei, intrucat dreptul la proprietate al cetatenilor Bucurestiului este un drept fundamental, iar neaplicarea acestor prevederi intr-un intreg sector este un abuz.

La finalizarea controalelor vom avea o imagine de ansamblu privind stadiul aplicării prevederilor legilor fondului funciar, la nivelul capitalei », a declarat prefectul municipiului Bucureşti, Mihai Cristian Atănăsoaei.

În perioada 15 - 22 martie au fost controlate subcomisiile locale de fond funciar de la nivelul sectoarelor 1, 4, 5 şi 6, urmând ca sectoarele 2 şi 3 să fie verificate în cursul acestei săptămâni. În acest scop au fost constituite comisii mixte formate din specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti şi ai Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii.

24 March 2010