Capitala a devenit raiul specu­latorilor imobiliari pentru ca muni­cipalitatea nu a intreprins zeci de ani actiuni concrete pentru a-si cunoaste patrimoniul, asa se face ca sute de proprietati, care desi apartin Primariei Generale, au ajuns in posesia unor persoane controversate.

12495-patrimoniu.jpgIn acest an primarul Sorin Oprescu a anuntat ca a demarat un amplu proces de identificare a bunurilor orasului (terenuri si cladiri) in care se va rafui inclusiv cu primariile de sector pe tema parcurilor instrainate catre diverse persoane fizice sau firme. Primul pas a fost deja facut, iar Primaria Capitalei va semna un protocol de schimb de date cu Autoritatea Na­tionala de Cadastru, de la care va prelua toate informatiile, inclusiv Planul Orto-Fotometric la scara 1:500 si adevaratul Parcelar.

Conducerea Primariei Capitalei arata ca este un inceput pentru cons­truirea unei baze de date urbane, alaturi de datele pe care le va cere detinatorilor de stat sau privati de retele (gaze, apa, electricitate, telefonie).



Sursa

20 July 2010