Administraţia Străzilor va organiza o licitaţie în vederea instalării a 20.000 de stâlpişori ornamentali pentru delimitarea pistelor de biciclişti, suma ce ar urma să fie cheltuită în acest scop fiind de 3,7 milioane lei (circa 880.000 de euro).

sursa foto:electronic-mandarin.blogspot.comDemersul Administraţiei Străzilor vine după ce bicicliştii s-au plâns că pe pistele destinate lor, trasate pe trotuare, sunt parcate maşini care le îngreunează deplasarea.

Conform caietului de sarcini al licitaţiei, stâlpişorii ornamentali vor fi noi şi nu vor prezenta niciun defect ca urmare a proiectului, materialelor, manoperei, transportului sau oricărei alte acţiuni a furnizorului.

Stâlpişorii, confecţionaţi din plastic de culoare verde închis, vor avea o înălţime între 70 şi 100 de centimetri deasupra solului şi un diametru de 10-20 de centimetri. În interiorul fiecărui stâlpişor va fi câte o ţeavă din oţel, pentru a împiedica dărâmarea lor. În caietul de sarcini se mai precizează că stâlpişorii vor inscripţionati vizibil, în două părţi. "Fiecare inscripţionare trebuie să conţină forma unei biciclete încadrate în plan vertical de două săgeţi orientate cu vârful în sus, pentru a indica sensul de circulaţie, se arată în caietul de sarcini " notează NewsIn.

 



7 June 2010