Parohia Sf. Gheorghe Vechi, patronul fara acte al imobilului, santajeaza batranii cu chirii de 1.200 de euro. Primaria Municipiului Bucuresti refuza sa fie proprietarul unui bloc din buricul Capitalei, a carui valoare de piata depaseste trei milioane de euro.

sursa:financiarul.comChiar daca o hotarare definitiva atesta faptul ca blocul din bulevardul Corneliu Coposu nr. 1-D se afla in „parohia" PMB. Parohia Sf. Gheorghe Vechi, administrator al cladirii din 1970, incaseaza anual sume considerabile si declarate partial in scripte, din chiriile pretinse unor familii de batrani.

Chiriasi ai statului inca din anii ‘70, locatarii celor 25 de apartamente ale imobilului din bulevardul Corneliu Coposu nr. 1-D sunt la un pas de a fi aruncati in strada.

Si asta pentru ca omul lui Dumnezeu, parohul Ionel Durlea, a decis in luna decembrie a anului trecut majorarea chiriei lunare de la 100-150 de lei, la 400-1.200 de euro.

Acest lucru dupa ce, ani in sir, chiriasii, majoritatea cu varste intre 70 si 85 de ani, au fost tarati prin tribunale pentru a fi evacuati de Parohia Sf. Gheorghe Vechi, care pretinde si astazi, dar fara temei legal, ca este proprietarul acestui imobil.

Oamenii Domnului, mai presus de lege

Situat chiar in spatele magazinului Cocor din Capitala, imobilul figura pana in anul 1970 in administrarea ICRAL Vitan, dupa care regimul comunist, prin imprejurari „ortodoxe", a dispus, dar doar declarativ, trecerea locatiei in administrarea Parohiei Sf. Gheorghe Vechi.

In arhivele statului nu exista insa niciun document care sa ateste faptul ca, dupa 1970, imobilul situat in bulevardul Corneliu Coposu nr. 1-D ar fi suportat o eventuala instrainare catre administratori. Mai mult, dupa 1990, parohia a incercat sa obtina in instanta titlul de proprietate pentru acest imobil, dar fara sorti de izbanda.

 

Sursa

26 January 2010