Primaria Bucuresti a lansat o licitatie publica in valoare de peste 3,5 milioane euro (fara TVA) pentru angajarea unei companii de consultanta care s-o sustina in continuarea si finalizarea cu succes a proiectului de refacere a zonei istorice din Capitala, potrivit unui anunt publicat vineri pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

sursa:mediafax.roProiectul de reabilitare a centrului istoric din Bucuresti, contract de peste 24,7 milioane euro a incetat anul trecut, in urma neintelegerilor contractuale aparute intre Primarie si antreprenorul spaniol Sedesa, castigatorul acestui contract.

Licitatia deschisa lansata vineri de Primaria Bucuresti implica fonduri publice de peste 14,33 milioane lei (fara TVA), iar castigatorului i se cere furnizarea de "servicii de consultanta de management de contract si supervizare lucrari de proiectare si executie in vederea reabilitarii infrastructurii de baza in Centru Istoric al Bucurestiului - zona pilot A incadrata de Calea Victoriei, Bulevardul I. C. Bratianu, Bulevardul Splaiul Independentei si Strada Lipscani".

Ofertantii trebuie sa dovedeasca finalizarea a cel mult doua contracte similare cu valoare cumulata de 2 milioane euro

Printre conditiile de participare la aceasta licitatie, se numara faptul ca ofertantii trebuie sa dovedeasca realizarea unei cifre medii anuale de afaceri pe ultimii trei ani pentru care exercitiul financiar s-a incheiat (2006-2008) egala sau mai mare cu 12 milioane lei. De asemenea, acestia mai trebuie sa dovedeasca faptul ca in ultimii trei ani au finalizat cel mult doua contracte de servicii de consultanta si supervizare lucrari de natura similara (constructie/reabilitare retele edilitare si strazi) cu o valoare cumulata de doua milioane euro.

Printre atributiile castigatorului licitatiei se vor numara inspectarea si verificarea proiectelor de executie si a lucrarilor deja executate, asistenta in elaborarea documentatiei de achizitie, pe parcursul derularii procedurii de achizitie pana la incheierea unui nou contract de proiectare - executie lucrari, consultanta si supervizarea proiectarii si executiei lucrarilor si monitorizarea lucrarilor pe perioada de garantie si asistenta juridica.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este de 30 martie 2010, termenul limita pentru primirea ofertelor este de 5 aprilie 2010, tot in aceeasi zi urmand sa fie deschise si ofertele.

Contractul de executie a lucrarilor la proiectul de refacere a Centrului Istoric din Bucuresti a fost castigat in 2006 de catre Sedesa Obras y Servicios din Spania, in urma unei licitatii publice internationale. Valoarea contractului depasea 24,7 milioane euro. Neintelegerile contractuale dintre Primaria Bucuresti si antreprenorul spaniol au dus la rezilierea acestui contract in luna octombrie a anului trecut.

Scurt istoric al proiectului de refacere a Centrului Istoric din Bucuresti:

Mai 2006: proiectul este lansat in dezbatere publica, contractul de proiectare si executie fiind adjudecat prin licitatie publica internationala firmei Sedesa Obras y Servicios din Spania.
7 septembrie 2006: se semneaza contractul cu Sedesa, avand o valoare de peste 24,7 milioane euro si o durata initiala de executie de 18 luni. Finantarea contractului a fost asigurata astfel: BERD - 7,3 milioane euro, Guvernul Olandei - 1,8 milioane euro, restul sumei fiind furnizat de Primaria Bucuresti.
primavara lui 2007: debuteaza lucrarile de executie si ies la suprafata o serie de descoperiri arheologice, care au impus lucrari specifice.
ianuarie 2008: Consiliul General al Primariei Bucuresti a votat un buget suplimentar pentru proiect de 9,7 milioane euro, din necesitatea reproiectarii si regandirii executiei lucrarilor.


 

Sursa

22 February 2010