Consilierii generali ai Capitalei au aprobat ca Municipalitatea să cheltuiască 13 milioane de euro pentru construirea unui drum şi a două pasaje subterane care fac legătura cu un viitor complex comercial, Colosseum. Pe de altă parte, aleşii au refuzat oferta firmei care ridică centrul, Nova Imobiliare - de a contrui o grădiniţă şi un cămin de bătrâni.

Astfel, astăzi, consilierii au avut de votat două proiecte de Hotărăre de Consiliu. Unul care prevedea închieierea unui contract de cooperare între Municipalitate şi firma Nova Imobiliare, pentru dezvoltarea şi operarea unui centru comercial, în care se prevedea că Municipalitatea "va beneficia de edificarea unei gradiniţe pentru copii şi a unui aşezământ pentru asistenţă şi îngrijirea persoanelor vârsnice", şi altul care prevedea că se vor investi 13 milioane de euro, din bugetul Capitalei, pentru "îmbunătăţirea reţelei stradale locale şi extinderea reţelei de tramvai necesare dezvoltării Complexului Colosseum".

Primul proiect a fost refuzat de consilieri, fără a motiva în vreun fel gestul, în timp ce al doilea a fost votat de majoritatea aleşilor. Lucrările, care ar urma să dureze 12 luni, presupun realizarea a 1.319 metri de drum nou pe Şoseaua Chitila, modernizarea şoselei şi construirea a două pasaje pe strada Godeanu.

Prin această investiţie se va crea acces dinspre Şoseaua Chitiliei către viitorul centru comercial Colosseum, care va fi construit în zonă. Dezvoltatorii proiectului Colosseum vor pune la dispoziţia Primăriei Capitalei un teren pentru prelungire liniei de tramvai de pe strada 16 Februarie spre zona de nord a complexului, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.






Sursa

12 May 2010