Primăria Braşov va plăti 1,12 milioane lei firmei International L. Spaf SRL din comuna Prejmer, judeţul Braşov, pentru a demola în acest an construcţiile neautorizate de pe raza oraşului, contractul fiind încheiat în urma unei negocieri fără anunţ de participare, potrivit e-licitatie.ro.

"Acest contract este valabil până la sfârşitul acestui an. Şi în anii trecuţi am efectuat astfel de lucrări, însă cu alte firme.

Compania contractată poate totodată să facă şi demolări în interesul municipalităţii, cum ar fi să dărâme clădiri publice aflate în paragină, pentru a ne pune la dispoziţie terenul", a declarat pentru Agenţia NewsIn purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

De asemenea, acesta a spus că Primăria efectuează controale la nivelul oraşului şi poate dispune fie amendarea dezvoltatorilor, fie demolarea construcţiilor.

"Dacă de exemplu un dezvoltator a schimbat acoperişul de ţiglă cu unul din tablă, acolo unde exista restricţie, atunci acesta va primi amendă. Însă, dacă cineva construieşte un balcon pe trotuar, atunci dăm amendă cu demolare.

Şi, dacă acesta nu şi-l demolează singur, atunci intervine firma selectată şi îl demolează", a explicat Sorin Toarcea.


31 May 2010