Mai nou, constructorii sunt preocupaţi de mediul înconjurător. Ba mai mult: unii au decis să facă ceva pentru a reduce nivelul de poluare. Iar cea mai bună soluţie pentru ca aceste persoane să se simtă cu conştiinţa împăcată a fost achiziţionarea unor betoniere ecologice.

Prima betonieră ecologică e stelistă!Directorul companiei PROVIS Construct, dl. Gheorghe Tatavura a dat peste 6 milioane de lei pentru un asemenea utilaj şi e tare mulţumit de investiţia sa. Nu scoate noxe şi praf în procesul de producţie. Un alt avantaj este legat de faptul ca, zgomotul produs este foarte mic comparativ cu statiile neecologice.

În plus, costurile sunt mai mici decât pentru betoanele produse de staţiile neecologice. Avem o pompă (elefant), care măsoară betonul incarcat. Astfel, se evită posibilitatea de păcălire a clientului ", spune Gheorghe Tatavura. Totul se desfasoara sub stricta supraveghere, un computer inregistrand cantitatea de beton turnata.

Betoniera ecologică a fost cumpărată din Germania şi a intrat în exploatare în iunie 2008. Utilajul are o capacitate de 120 metri cubi pe oră şi produce toate clasele de beton si sapa, ce se pot folosi  atât pentru construcţia de locuinţe individuale, cât şi pentru construcţii industriale sau autostrăzi. Toate utilajele implicate in transportul si producerea betonului sunt noi. Statia de betoane, reciclatorul, malaxoarele pentru transport beton precum si autopompa, sunt produse de catre firma germana SCHWING-Stetter.

Cât despre clienţi, ei sunt foarte mulţumiţi de noua betonieră. Atât ca performanţă, cât şi ca aspect. Căci aceasta a fost vopsită de posesorul ei în... roşu şi albastru. În semn de respect pentru echipa sa de suflet, Steaua Bucureşti.

Prima betonieră ecologică e stelistă!Revenind la construcţii, Gheorghe Tatavura  spune că deocamdată lucrează la jumătate din capacitate. Dar e optimist. "Sper că se va construi în continuare, pentru că stoparea construcţiiilor pentru un an de zile ne poate da în urmă cu 10 ani în acest domeniu. Mai are un motiv pentru care sa fie optimist: " Fata de inceputul anului, productia a crescut cu 15-20%".


Problemele din piaţă sunt legate doar de finanţare. Aşa că sper în relansarea creditării care va duce iarăşi la o explozie pe piaţa construcţiilor noi. Cred că din toamnă lucrurile vor începe să se mişte şi de la jumătatea anului viitor totul va reintra în normal"
, a concluzionat Gheorghe Tatavura , care se gândeşte deja să investească în dezvoltarea unei alte staţii ecologice de betoane. Însă numai după ce se vor rezolva problemele de pe piaţă.

Până atunci însă, nu poate sta degeaba, aşa că îşi vinde marfa acordând reduceri importante de preţ, care pot ajunge şi până la 20%, functie de cantitatile comandate si modalitatea de plata.

11 May 2009