În cadrul City Business Centre a fost inaugurat ieri primul imobil de birouri care beneficiază de două terase suspendate ce au şi spaţii verzi.

15176-untitled-1.jpgLa Timişoara a fost inaugurată ieri prima clădire de birouri care beneficiază de două terase cu gazon, ce se întinde pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi. Astfel, angajaţii câtorva companii de IT&C care funcţionează în City Business Centre din centrul oraşului îşi vor putea savura cafeaua sau prânzul pe gazonul aflat la 30 de metri înălţime.

Proiect de cinci clădiri

Noul imobil al ansamblului City Business Centre are o suprafaţă închiriabilă de 9.500 metri pătraţi şi 100 de locuri de parcare şi a costat peste 10 milioane de euro. Noutatea adusă de această clădire de birouri clasa A e reprezentată de cele două terase plantate cu gazon, una la mezanin şi cealaltă la etajul VI. La mezanin se află o cantină-restaurant, iar la parter spaţii de comerţ şi servicii.

"A fost o bucurie să avem un client care să vrea aşa ceva. Pe vii tor, România va trebui să se alinieze la o serie de standarde ce ţin de ideea de green building", explică Vlad Gaivoronschi, arhitectul proiectului ce cuprinde cinci clădiri cu terase verzi, din care trei au fost deja construite.

Pentru întreţinerea gazonului, pe clădire a fost amenajat şi un captator al apei pluviale. "Toate cele trei clădiri au acest element care le conferă un caracter mai plăcut şi mai confortabil. Conceptul nostru e unul «verde». De aceea şi udăm terasa cu apă de ploaie pentru că nu vrem să irosim resursele. Terasele înverzite sunt o parte din concept, iar oamenii care lucrează la aceste niveluri pot să se relaxeze în pauzele lor în spaţii mai plăcute. Nimic nu e mai plăcut ca iarba atunci când lucrezi în mijlocul oraşului", spune Ovidiu Şandor, din partea investitorilor.

La rândul lor, angajaţii firmelor de comunicaţii ce funcţionează în cadrul City Business Centre sunt foarte încântaţi. "Parcă are savoare orice faci după ce te ridici din faţa desktopului şi ieşi la iarbă verde. Vara, poţi călca desculţ pe gazon", conchide unul dintre angajaţi.


Sursa

19 November 2010