Transformarea ordonantei de urgenta privind programul Prima Casa in lege organica a adus o serie de modificari in ceea ce priveste criteriile de eligibilitate a beneficiarilor. Sute de romani care au apucat sa isi depuna dosarul pana la inceputul lunii decembrie trebuie sa isi actualizeze declaratia pe proprie raspundere.

sursa:itlet.net/blogPana la finalul lunii noiembrie, solicitantii de credite Prima Casa trebuiau sa depuna la dosarul de credit o declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa ca la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta nr. 60/2009, respectiv 4 iunie, nu aveau in proprietatre o locuinta.

Conform noii legi organice care ii ia locul, beneficiarii nu trebuie sa fi detinut niciodata o locuinta, nici inainte si nici ulterior datei de 4 iunie. In consecinta, din 30 noiembrie, Fondul nu mai poate acorda garantii de stat decat in situatia in care declaratia este in conformitate cu noile reguli.

Clientii care au depus dosarul trebuie sa prezinte noi declaratii
„Rugam beneficiarii Programului Prima Casa sa isi actualizeze declaratia pe proprie raspundere in vederea prelucrarii solicitarilor inaintate cu cat mai mare operativitate. Neactualizarea declaratiei pe proprie raspundere face imposibila solutionarea favorabila a solicitarii de garantare", au declarat reprezentantii Fondului.

 

Acest mesaj ar trebui adus la cunostinta clientilor si de catre bancile la care acestia au depus dosarele. Gradul de operativitate a facut insa ca mesajul sa ajunga mai repede sau mai incet catre beneficiari.


Sursa

15 December 2009