Presa economică de astăzi scrie despre modificarea programului "Prima casă", mizarea fondurilor private equity pe o revenire a pieţei locale de achiziţii sau contracţia-record a PIB-ului Germaniei. Printre alte subiecte, bugetul CNVM debordează de optimism, iar Lorand Kralik a primit aviz favorabil pentru postul de comisar în cadrul CNVM.

sursa:adevarul.roPrima casă se modifică într-o lună. Pe site-urile de anunţuri imobiliare au început să se înmulţească anunţurile de "cumpărare" a unor apartamente vechi care să se încadreze ca preţ în programul guvernamental "Prima casă", după ce preţurile au scăzut cu aproape 50% în ultimii doi ani şi dezvoltatorii fac presiuni asupra Guvernului pentru a direcţiona garanţiile doar către achiziţia de locuinţe noi.

"Apartament 2 camere cumpărăm, tineri căsătoriţi, decomandat, etaj intermediar, în sectorul 4 sau 6, plata prin credit (prin programul prima casă - dosar aprobat), exclus intermediari", se arată într-un anunţ publicat pe un site de profil, scrie Ziarul Financiar.

Sursa

14 January 2010