S-au împrumutat pentru casa de vis, dar au ajuns să trăiască coşmarul vieţii lor. Mai multe familii de tineri şi-au luat apartamente într-un cartier rezidenţial din Giroc, dar nu se pot muta pentru că apartamentele nu sunt finalizate. Locuinţele sunt în stadiul de şantier, deşi ar fi trebuit finalizate în iulie 2009.

La ieşirea din Timişoara spre Giroc, după unitatea militară, un drum de piatră duce spre două blocuri noi, zonă în care ar fi trebuit dezvoltat proiectul Flower Rezidence.

Frumos zugrăvite pe exterior, blocurile construite de dezvoltatorii de la Epoks atrag privirile tinerilor care visează la un apartament nou. Una dintre clădiri este finalizată şi locuită. În celălalt bloc este însă dezastru. Clădirea trebuia să fie finalizată în luna iulie a anului trecut, dar nu este terminată nici până acum.

Majoritatea apartamentelor sunt cumpărate, iar noii proprietari s-au împrumutat pentru a-şi cumpăra locuinţele. „Eu am luat credit prin prima casă şi trebuia să mă mut în decembrie. Când îmi trebuia evaluarea pentru bancă, în două săptămâni au fost făcute finisajele de ochii lumii, iar acum pică tot. Trebuie să zugrăvesc din nou", a spus unul dintre tinerii ţepuiţi.

Reclamă agresivă şi preţuri mici

La unul dintre apartamente pe pereţi este tapet. Din cauza umezelii pereţii au mucegăit, iar din cauza izolaţiilor proaste la etajele superioare apa curge în apartamente. Familia Chiriac Ciprian şi Anca, spre exemplu a plătit pentru un apartament cu două camere 37 de mii de euro. S-au mutat recent, dar trebuie să-şi facă singuri lucrările la apartament. „A venit socrul meu să facă lucrările. Tavanul era spart. Avem un copil mic, iar baia nu funcţionează", a spus Ciprian Chiriac.






Sursa

26 April 2010