Peste o jumatate de miliard de euro reprezentand plafonul neconsumat in 2009 s-ar putea realoca pentru acest an, cu un accent mai mare pe constructia de locuinte.

sursa:romanialibera.roDesi blocajul temporar al Programului "Prima Casa"- in sensul neprelungirii garantiilor de stat pe 2010 - parea a se datora unei neglijente a Guvernului sau timpului scurt scurs de la investirea acestuia, in realitate, el pare a fi determinat de satisfacerea unor interese ale constructorilor agreati de putere, mascati probabil sub umbrela ANL.

Pe 30 decembrie, Fondul de Garantare a Creditelor a anuntat bancile participante in Programul "Prima Casa" ca nu mai primeste dosare de credit de la 1 ianuarie 2010, deoarece nu a fost aprobat inca de Guvern un act normativ privind sumele care urmeaza sa fie utilizate in acest an.

Maine insa, se vor purta discutii pentru deblocarea Programului "Prima Casa", atat in sedinta Guvernului, cat si intre Fondul de Garantare a Creditelor, Ministerul Finantelor si Banca Nationala a Romaniei (BNR).




Sursa

5 January 2010