Despre cei care au vizitat in acest weekend târgul imobiliar Project Expo, expozanţii spun că au venit mai mult să prospecteze piaţa după anunţarea programului Prima Casă 2. Cei mai mulţi dintre vizitatori au fost interesaţi de oferte care să se încadreze în plafonul stabilit de programul garantat de stat. Totodată, vizitatorii au cerut detalii expozanţilor despre noile norme ale programului Prima Casă 2.

Şi ca o noutate, printre cei interesaţi de oferte prin Prima Casă au fost destui care s-au orientat spre construcţia de locuinţe.

"Am avut mulţi clienţi care s-au interesat de terenuri, ţinând cont de noile reglementări ale programului Prima Casă. Cei care vor o casă prin programul Prima Casă vor strictul necesar, cu preţuri apropiate de cele stabilite de program, respectiv 70.000 de euro. Avem o ofertă care se încadrează în plafonul de 70.000 euro, este o casă doar cu parter cu o suprafaţă de 56 mp construită şi 40 mp utilă. Are două camere, baie şi bucătărie. Terenul se află în Vidra, la ieşire din comuna Berceni" ne-a declarat Alin Zafiu, agent imobiliar.

Cine doreşte o casă mai mare trebuie să nu includă în suma de 70.000 de euro şi terenul, altfel banii nu ajung pentru o locuinţă mai spaţioasă. Spre exemplu, o casă de 180 mp construită la cheie costă în jur de 70.000 de euro, fără teren.

Oferta de case de până în 70.000 de euro nu a fost foarte bogată, în schimb cei care au dorit un apartament nou au avut de unde alege.

"Au fost vizitatori interesaţi de oferte prin programul Prima Casă 2? Da, foarte mulţi. Caută în general apartamente doi cu două camere şi trei camere, mai puţin garsoniere. Faţă de ultimul târg la care am participat numărul celor care s-au interesat de oferte prin programul garantat de stat a fost mai mare cu circ 15-25%" susţine Florin Stancu - consilier imobiliar Premier.

Oferta de apartamente noi de la Project Expo cuprindea garsoniere de la 28.000 euro, apartamente de două camere începând cu 55.000 euro, iar trei camere de la 65.000 euro. Toate sunt locuinţe finisate la cheie în care proprietarii se pot muta imediat.


8 March 2010