Banca Transilvania intenţionează să solicite Fondului de Garantare majorarea cu cel puţin 10 milioane de euro a plafonului pentru programul Prima Casă, după ce a epuizat limita pe care o avea la dispoziţie.

sursa:www.bizchannel.ro"Am plasat toate cele 27 milioane de euro pe care le aveam alocate. În plan intern, am stabilit să majorăm plafonul şi vom cere Fondului de Garantare o suplimentare cu cel puţin 10 milioane de euro", a declarat directorul general al băncii, Robert Rekkers.

El a precizat că toate creditele aprobate în limita de garanţii de 27 milioane euro vor fi trase până la 15 februarie, data limită pentru semnarea de antecontracte pentru locuinţe în actualul cadru al programului.

Majorarea pe care Banca Transilvania intenţionează să o solicite ar fi a doua mişcare de acest gen a băncii, după ce BT a primit mai mulţi bani şi la prima realocare a garanţiilor. Iniţial, Fondul de Garantare a aprobat pentru BT un plafon al creditelor prin Prima Casă de 17,1 milioane euro.

 

Guvernul a anunţat la începutul acestei luni că programul Prima Casă va continua în forma actuală până în 15 februarie, timp în care persoanele care au semnat antecontracte de vânzare-cumpărare vor putea achiziţiona locuinţe, urmând ca după această dată programul să fie modificat, astfel încât să fie încurajată construcţia de locuinţe noi

13 January 2010