Intesa Sanpaolo Bank România are dosare în lucru pentru credite prin programul "Prima Casă" în valoare de 7,7 milioane euro, în condiţiile în care valoarea medie a unui împrumut este de 45.000-50.000 euro.

"La nivelul lunii septembrie, nu aveam încă împrumuturi trase efectiv, însă în prezent avem câteva zeci de cereri aprobate de Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri", au spus pentru NewsIn reprezentanţii băncii.

Preşedintele FNGCIMM, Aurel Şaramet, a anunţat vineri că guvernul va retrage 220-280 milioane euro de la 7-8 bănci implicate în programul "Prima Casă" care au consumat foarte puţin din plafonul garanţiilor atribuite şi va redistribui sumele băncilor care au acordat cele mai multe credite.

Printre băncile care, la prima evaluare a Fondului, fie nu dăduseră încă împrumuturi prin "Prima Casă", fie acordaseră foarte puţine se numără Intesa Sanpaolo Bank, Emporiki, Bancpost, Credit Europe Bank sau CEC Bank.

Intesa Sanpaolo Bank a anunţat la începutul lunii august că a lansat creditul "Prima Casă", pentru care percepe o dobândă anuală efectivă de 5,62% la euro şi la 14,01% la lei şi pentru care solicită un venit minim de 450 lei sau echivalent în euro, banca acceptând cel mult trei codebitori.


12 October 2009