Veştile că programul Prima Casă s-ar putea încheia curând i-a adus pe bucureşteni cu miile la primul târg imobiliar al anului organizat în week-end la Sala Palatului. Nici organizatorii Project Expo nu au sperat să fie atât de mulţi. Cei mai mulţi dintre vizitatori s-au uitat spre apartamentele cu două şi trei camere. Atipic, spun expozanţii. Până acum vedetele erau garsonierele.

17530-project_expo.jpgProject Expo a avut de toate: vizitatori, antecontracte de vânzare - cumpărare, rezervări şi multe vizionări.

„Este un succes ediţia din acest an, un succes neaşteptat. Nici noi ca organizatori nu ne aşteptam. Iniţial ne aşteptam la aproximativ 4000 de vizitatori şi am avut 7000. Vizitatorii au început să apară încă de vineri dimineaţă, înainte de ora 10, când târgul nici nu era deschis, iar la închiderea evenimentului încă mai erau oameni care voiau să intre. Vârful a fost înregistrat sâmbătă, în jurul prânzului" au declarat pentru imopedia.ro organizatorii Project Expo.

Antecontracte semnate la Project Expo

Prima zi de târg a fost cu noroc pentru cei de la Apulum 94. Au reuşit să semneze un antecontract de vânzare - cumpărare pentru o garsonieră de 29.000 euro + TVA 5%.

„Au fost incredibil de mulţi vizitatori faţă de ultimele târguri la care am participat. Nu ne aşteptam la un număr atât de mare. Cu siguranţă anunţul că unele bănci îşi termină plafonul pentru programul Prima Casă i-a adus pe vizitatori la târg. Majoritatea celor care s-au arătat interesaţi să cumpere voiau să o facă printr-un credit Prima Casă. Am avut câţiva vizitatori care s-au interesat de rate la dezvoltator" ne-a declarat Mariana Solovei, agent imobiliar în cadrul Apulum 94.

Şi reprezentanţii agenţiei Premier sunt mulţumiţi. Au avut şapte antecontracte semnate, pentru apartamente cu două (55.000 euro) şi respectiv trei camere (65.000 euro).

„Am fost foarte surprinşi că nu am avut niciun antecontract pentru garsoniere. În ultima perioadă acestea erau cele mai cerute. Dintre cei şapte clienţi doar unul a avut cash şi acesta a vrut un apartament cu trei camere într-un bloc aflat în construcţie. În cele trei zile de târg am avut aproximativ 30 de vizionări. Am dat circa 4000 de pliante cu ofertele noastre" declară Florin Stancu, consilier imobiliar Premier.

Mii de pliante a împărţit şi dezvoltatorul Scandinavia Residence din Bragadirz, aproximativ 3500. În ce priveşte preferinţele vizitatorilor care s-au oprit la stand, şi în acest caz în top au fost apartamentele cu două camere, urmate de cele cu trei camere.

„Nu s-au prea căutat garsonierele. Sâmbătă şi duminică am avut circa 50 de vizionări. Explicaţia pe care noi o găsim este aceea că se tot vorbeşte de faptul că se va termina programul Prima Casă şi cei interesaţi de achiziţionarea unei locuinţe prin acest program se grăbesc să caute o casă. Luni avem programate semnarea a trei rezervări" afirmă Cristina Popova, reprezentant Scandinavia Residence.

Şi la Greenfield aceeaşi poveste.

"În general, clienţii s-au interesat de apartamentele cu două şi trei camere, mai puţin garsoniere. S-au interesat de asemenea şi de rate la dezvoltator. Au fost, în general, familii tinere cu copii care nu pot lua un credit ipotecar sau au un apartament la vânzare într-un bloc vechi" susţine Adela Fedorca, consultat Impact.

Sute de contacte stabilite la Project Expo

"Am stabilit în jur de 200 de contacte, dintre acestea aproximativ 10% sunt contacte ale celor care s-au arătat cu adevărat interesaţi să cumpere. Cei mai mulţi şi-au exprimat dorinţa de a cumpăra prin programul Prima Casă. Ca tip de proprietate au vrut spaţii restrânse, garsoniere de 35-40 mp, la aproximativ 45.000 euro cu TVA inclus, un buget de Prima Casă" a declarat pentru imopedia.ro Alexandru Neagu, director Vitan Residence II.

„Am avut în jur de 500 de vizitatori care s-au oprit la standul nostru şi s-au interesat de ofertele noastre. Am avut şi vizionări, aproximativ 30. Majoritatea vizitatorilor au cerut oferte care să se încadreze în plafonul garantat de stat prin programul Prima Casă, adică între 40.000 - 60.000 euro" spune Ciprian Dragomirescu, reprezentant vânzări South Pacific.

 

21 March 2011