Programul "Prima Casă 2" va începe săptămâna viitoare pentru cumpărarea de locuinţe vechi şi noi, iar procedurile pentru construcţia în asociere vor fi aprobate în următoarele două săptămâni. Începând de luni, clienţii pot depune cereri de finanţare.

sursa:adevarul.roPotrivit preşedintelui Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea, săptămâna viitoare se va putea vorbi despre continuarea programului Prima Casă. Acesta a precizat că normele pentru construcţia de locuinţe în asociere vor fi aprobate în zece zile, maximum două săptămâni.

La rândul său, premierul Emil Boc, a declarat vineri că pentru "Prima Casă 2" a fost semnată convenţia-cadru cu 21 de bănci, astfel încât programul să fie operaţional începând de luni. "Solicit băncilor să elimine birocraţia şi să dea dovadă de eficacitate, astfel încât cetăţenii să poată avea cât mai rapid locuinţe noi", a declarat premierul Boc. El a spus că totul depinde acum de instituţiile de credit şi de "cât de repede se vor mişca acestea, dar şi clienţii".

Şeful Executivului i-a cerut, săptămâna trecută, ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, să încheie cât mai rapid convenţiile cu băncile, astfel încât programul să devină „un cadou de 8 Martie pentru românce şi români".

Creditul pentru cumpărarea unei locuinţe prin programul Prima Casă se va încadra în limita a 60.000 de euro, pentru imobile vechi ori a căror construcţie a început deja, în vreme ce pentru locuinţele la care lucrările nu au fost începute, suma se ridică la 70.000 de euro.

 

 

 

Sursa

8 March 2010