Autorităţile lucrează din zor la noua variantă a programului Prima Casă, asta pentru ca forma finală să fie gata până săptămâna viitoare. Pentru că Prima Casă 2 vizează locuinţele noi, bancherii au cerut ca valoarea împrumuturilor acordate să fie mai mare de 60.000 de euro, cât era stabilit în prima variantă a programului .

sursa: www.mondonews.roÎn plus, guvernanţii vor ca şi locuinţele ANL să poată fi achiziţionate prin intermediul programului.

"Am pregătit cadrul legislativ modificat prin care locuinţele ANL să poată fi vândute celor care beneficiază de ele, celor care le folosesc în acest moment prin programul prima casă", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea.

Termenul dat de autorităţi pentru începerea noului program "Prima Casă" este 15 februarie. În cele şapte luni de la lansare, prin programul "Prima Casă" au fost aprobate aproximativ 14.000 de dosare şi au fost cheltuiţi aproape 600 de milioane de euro. Adică mai mult de jumătate din miliardul de euro pus la bătaie de autorităţi.

Cei mai mulţi români au optat pentru apartamente cu două camere.


 

8 February 2010