Preturile locuintelor din cartierul Titan din Bucuresti au scazut cu pana la 50% in 2009 fata de anul precedent, iar un apartament cu doua camere a ajuns sa fie scos la vanzare de proprietar cu 50.000 de euro, au spus agentii imobiliari.

Preturile locuintelor din cartierul Titan din Capitala au scazut cu pana la 50% in 2009Criza financiara ii obliga practic pe particulari sa vanda apartamentele la jumatate de pret fata de 2008.

Spre exemplu, daca la inceputul anului precedent un apartament cu doua camere in cartierul Titan se vindea si cu 100.000 euro, in prezent, o locuinta asemanatoare este scoasa la vanzare cu 50.000 de euro si este inca pe piata.

 Multi se intereseaza dar nu cumpara inca", a declarat, citat de NewsIn, Darius Istrate, agent imobiliar.Potrivit acestuia, numarul tranzactiilor este in stagnare in acest an, dar a scazut semnificativ fata de 2008. "Daca anul trecut vindeam 10-15 locuinte lunar, acum daca mai putem vorbi de una-doua tranzactii imobiliare cu apartamente", a adaugat agentul imobiliar.

Acesta da ca exemplu un apartament cu doua camere, in zona Titan - Gloria, cu o suprafata de 53 mp, intr-un bloc aproape de parc, aflat in portofoliul companiei care a fost scos la vanzare cu 50.000 de euro, dar sustine ca exista oferte si mai mici pe piata. Mai mult, agentii imobiliari sustin ca proprietarii accepta si credit pentru a-si vinde locuintele.

Totodata, agentii imobiliari ai ImobCentral sustin ca in prezent preturile pentru doua camere din Titan au scazut semnificativ, iar in ceea ce priveste o locuinta cu trei camere aceasta se vinde cu circa 100.000 de euro.

"Un apartament cu 3 camere in zona Titan - Metrou, la etajul 9 din 10, confort l decomandat, cu balcon, cu 2 grupuri sanitare, cu imbunatatiri: gresie, faianta, termopan este scos la vanzare cu 99.000 euro. Blocul este din 1987 se afla langa metrou si parc, iar proprietarul accepta si credit", mai spun agentii imobiliari.

 

Sursa

10 martie 2009