Proprietarii de locuinţe din Bucureşti continuă să îşi revizuiască în scădere aşteptările, conform celui mai recent studiu al portalului imopedia.ro, efectuat pe ofertele publicate în site în perioada ianuarie-noiembrie 2010.

15754-157864-proprietarii.jpgPe fondul problemelor economice şi sociale, preţurile apartamentelor din Capitală oferite spre vânzare au înregistrat o scădere în medie de 15% în acest an.

Astfel, dacă preţul mediu cerut pentru o garsonieră într-o zonă ultracentrală la începutul anului era de 66.000 euro, în ultimul trimestru proprietarii unei astfel de locuinţe cereau, în medie, 59.500 euro.

Este de remarcat tendinţa proprietarilor de apartamentele de trei camere din zonele semicentrale - estice, sudice şi vestice ale Bucureştiului - de a cere preţuri sub nivelul de 70.000 euro. „Devine din ce în ce mai accesibil pentru tinerele familii cu venituri lunare între 1.000-1.500 euro şi care se pot califica la «Prima Casă» un apartament cu trei camere într-o zonă semicentrală, bună, a Capitalei", explică Răzvan Muntean, director general imopedia.ro.

Referitor la 2011, directorul general imopedia.ro spune: „Nu cred că 2011 va fi un an al schimbărilor radicale, preţurile îşi vor urma trendul descendent, însă trebuie menţionat că, pe măsură ce ne apropiem de ieşirea din criză, ofertele extrem de atractive vor dispărea".


Sursa

22 December 2010