Pe litoralul vecinilor noştri poţi lua o garsoniera nouă cu 9.000 de euro

Investiţia se poate amortiza în timp prin închiriere în perioada când nu îţi petreci acolo vacanţa

O locuinţă mobilată într-un complex nou pleacă de la 300 euro/mp

sursa foto:bulgariainvestPreţurile locuinţelor din România au scăzut, dar nu încă suficient, de aceea românii îşi îndreaptă atenţia către apartamentele de pe litoralul bulgăresc pentru că sunt foarte ieftine, vorbim de 300-400 de euro.
"Românii cumpără din ce în ce mai multe proprietăţi în ţara vecină Bulgaria pentru că au numeroase motive precum: infrastructura, plajele curate cu nisip fin, certificate Blue Flag, calitatea vest-europeană a serviciilor, lipsa aglomeraţiei şi a traficului rutier de coşmar specific ţării noastre. Oamenii devin proprietari la nişte preţuri total incredibile pentru orice român, începând de la 300 euro/mp (am avut aproape 230 de vânzări de apartamente noi în complex finalizat în Nessebar, anul acesta, cu 300 euro/mp)", a declarat, pentru Curierul Naţional, Daniel Popa, director executiv Bulgariainvest, agenţie imobiliară care se ocupă cu tranzacţionarea proprietăţilor din Bulgaria.

Preţul mediu pe metru pătrat în Bulgaria este de aproximativ 470 euro

Dacă am face o comparaţie a preţurilor locuinţelor din Bulgaria faţă de România, cele bulgăreşti sunt de la 3 ori până la 6 ori mai ieftine, decât cele autohtone, depinde de termenii de comparaţie folosiţi. "În plus, majoritatea developerilor sunt britanici, germani, scandinavi, irlandezi, astfel încât calitatea construcţiilor noi este net superioară construcţiilor noi din România care au în majoritatea lor constructori români", a mai adăugat Daniel Popa.
Reprezentantul Bulgariainvest spune că preţurile au scăzut cu aproximativ 63.50%, iar acum în Uniunea Europeană nu mai poţi găsi la un preţ de 9.000 euro o garsonieră nouă finalizată de 30 mp. Preţul mediu pe metru pătrat acum în Bulgaria este de aproximativ 470 euro/mp. 90% dintre cei care cumpără apartamente pe litoralul bulgăresc aleg această opţiune ca pe o casă de vacanţă, iar în perioada în care nu sunt acolo pot închiria şi 10% sunt pensionari care vor să lase în urmă România.

 



Sursa

28 May 2010