Având în vedere că preţul terenului influenţează valoarea finală a locuinţei, preţul  acestuia ar trebui limitat, pentru a nu deveni obiect de speculă, susţine directorul general din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL).

Foto:casapitas.ro"Preţul locuinţei trebuie să fie suportabil pentru cumpărător. Preţul terenului influentează, fireşte, preţul final al locuinţei. Preţul terenului pentru locuinţă ar trebui limitat, pentru a nu deveni obiect de speculă.

Terenul trebuie să aibă un preţ limită şi restulsă fie subvenţionat de stat", a declarat Cristian Stamatiade, directorul general MDRL.

În ce priveşte piaţa construcţiilor, Stamatiade estimează că piaţa îşi va reveni abia în semestrul al doilea al anului viitor.

"Sperăm ca 2010 să înceapă în condiţii mai bune. Având în vedere şi situaţia internaţională, este un semnal pozitiv şi pentru noi că în semestrul II să ajungem la un ritm de producţie care să permită plata salariilor. Chiar dacă acum bugetul e mai restrictiv. Sunt totuşi optimist că în semestrul II al anului viitor, lucrurile se vor regla", a mai precizat Cristian Stamatiade.

 

18 November 2009