Preturile terenurilor vor continua sa creasca in primii ani dupa aderare, un avant destul de insemnat luandu-l mai ales terenurile cu potential turistic. „Noile statiuni de pe Valea Oltului, Calimanesti, Ranca (judetul Gorj), Straja (judetul Hunedoara) vor deveni tinta investitorilor in turism, care vor cumpara terenuri in aceste locuri pentru construirea de complexuri turistice“, ne-a declarat Liviu Ureche, analist imobiliar. Acesta crede ca in zonele nou-descoperite valoarea terenurilor ar putea creste si de zece ori pe parcursul a cinci ani. Cresterea preturilor este pusa si pe seama dezvoltarii turismului, care va deveni o sursa inepuizabila de venit, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat. „Aceasta crestere nu se va inregistra si in zonele deja consacrate, cum ar fi Valea Prahovei, pe care unii o considera chiar saturata din acest punct de vedere“, a adaugat Ureche.

Analistul considera ca vor creste considerabil si preturile terenurilor aflate in zone uitate de lume. „Proprietatile foarte izolate, cu suprafete mari, vor fi vanate in viitor. Acum preturile unor asemenea terenuri sunt destul de scazute, de 2 euro/mp. Or, in urmatorii ani valoarea lor ar putea creste de aproximativ cinci ori“, a precizat Ureche. El a explicat ca la mare cautare vor fi zonele cu o peisagistica deosebita, aflate in vecinatatea padurilor.

Potrivit raportului de prognoza imobiliara pentru 2007, alcatuit de SGA Romania - Institutul de Consultanta Imobiliara si coordonat de analistul Artur Silvestri, un pret scazut are inca terenul intravilan rural, inclusiv cel care defineste regiunile cu potential turistic ori pur si simplu pitoresti. In opinia analistului, pe viitor, se vor dezvolta proiecte care vor aduce profit multumitor in aceasta directie.

Sursa

14 January 2007