Preţul de vânzare al locuinţelor ANL pentru chiriaşi va fi de 19.140 euro pentru o garsonieră, de 26.950 pentru un apartament cu două camere şi de 36.014 euro pentru unul cu trei camere, din care se scade o "amortizare", a declarat Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului. 

sursa:www.infotravelromania.ro"Preţul de vînzare este compus din valoarea de înlocuire la momentul prezent, din care se scade valoarea amortizării a locuinţei, calculată de la punerea în funcţiune a locuinţei şi până în momentul vânzării sale.

De asemenea, valoarea de înlocuire este media ponderată a preţului rezultat din licitaţiile derulate de ANL în semestrul II 2009, la care se adaugă 10% pentru cheltuieli neprevăzute", a precizat Elena Udrea, în cadrul unei conferinţe de presă, citată de NewsIn.

De exemplu, dacă apartamentul ANL are trei camere şi zece ani vechime, atunci amortizarea e de 700-800 euro anual, adică 60 euro pe lună. Dacă respectivul chiriaş a locuit doi ani şi jumătate în el, atunci din preţul maxim de 36.014 se va scădea o amortizare de 1.800 euro.

De asemenea, Elena Udrea a mai spus că s-a redus termenul obligatoriu de locuit pentru chiriaşii care doresc să cumpere apartamentul ANL, de la trei ani la un an. Iniţial, acest termen era de cinci ani.

"Încercăm să facilităm cumpărarea acestor locuinţe ANL de cei cei care le deţin. Şi vrem totodată să stimulăm sectorul construcţiilor, care a fost destul de marcat de perioada de criză, dar şi să facem rost de fonduri pentru construcţia de noi locuinţe ANL", a menţionat Udrea.

16 February 2010