Fosta uzină Griviţa Roşie, actuala Griro, are în funcţiune două linii de fabricaţie de tablă expandată care au costat 2,2 milioane de euro şi au generat o producţie vândută de un milion de euro, în 2010.

17802-cosntructii_98867900.jpgUzina Griro din Bucureşti produce un material care nu a mai fost fabricat vreodată în România dar utilizat pe scară largă în construcţii, fiind adus din import. Este vorba de tabla expandată pentru a cărei producţie Griro a comandat o linie de fabricaţie de 2,2 milioane de euro, a spus, pentru Money.ro, Nicolae Badea, co-proprietarul companiei cu acelaşi nume. "Am montat două linii de producţie, încă de la începutul anului trecut. La finalul lui 2010, când am tras linie, au ieşit vânzări de aproape un milion de euro", a precizat Badea.

Tabla expandată se obţine prin întinderea tablei, existentă sub forma de foaie sau rulou, concomitent cu execuţia unor despicături de aceeaşi formă şi dimensiune.

Aplicaţiile ei uzuale nu se limitează doar la construcţiile civile şi industriale ci se mai foloseşte şi în arhitectură ori amenajări sociale şi sportive. A început să se folosească, în lume, pe scară largă, de doar 10-15 ani.

Faţă de tabla clasică tabla expandată are avantajul unei mai mari versatilităţi, durabilităţi şi rigidităţi.

O altă noutate anunţată de Badea este înfiinţarea unei filiale Griro în Iordania, ţara de origine a partnerului său Fathi Taher. În momentul de faţă Griro exportă, prin filiala sa, diverse componente pentru rafinării în cadrul unui contract pe termen mai lung care presupune livrări „de câteva milioane de euro, anual". Mai mult, conducerea Griro intenţionează ca, în cel mai scurt timp, să înfiinţeze o filială similară şi în Siria.

Nu mai mult de 800 de euro metrul pătrat în locuinţă nouă

Nicolae Badea era, înainte de criză, un jucător important în imobiliar. În acest moment, însă, afacerile sale se orientează, preponderent, pe industrie. „Piaţa imobiliară îşi va reveni mult mai târziu decât economia. Acum, spre exemplu, eu nu văd cum s-ar putea vinde un apartament nou la mai mult de 800 de euro metrul pătrat construit", arată omul de afaceri.

Nicolae Badea deţine distribuitorul de produse şi servicii IT Computerland, este asociat la Griro, are francizele Pizza Hut şi KFC şi deţine hotelul de cinci stele Howard Johnson. De asemenea, omul de afaceri este şi principalul acţionar al echipei de fotbal Dinamo fiind şi preşedinte al Consiliului de Administraţie.


Sursa

25 April 2011