O companie imobiliara pune la dispozitia cumparatorilor atat proprietati in exclusivitate, cat si locuinte in reprezentare exclusiva, al caror comision este 0 (ZERO), precum si apartamente sau case intermediate de catre agentii imobiliari in sistemul clasic. 

Comisionul ZERO se aplica pentru ansamblurile rezidentiale aflate in reprezentare exclusiva in oferta Premier Service. La acest tip de intermediere sunt reprezentate in primul rand interesele vanzatorului, dar in acelasi timp compania efectueaza si unele actiuni in interesul cumparatorului, cum ar fi garantarea caracteristicilor locuintei, dar si a declaratiilor sau a situatiei juridice si tehnice a ofertei si pregatirea antecontractului de vanzare in care sunt prevazute toate conditiile negociate cu vanzatorul. In plus Premier Service pune la dispozitia cumparatorului toate documentele necesare pentru obtinerea creditului si\sau pentru autentificarea in bune conditii a contractului de vanzare-cumparare la biroul Notarului public. Pentru alte produse sau  servicii cerute in mod suplimentar si expres de cumparator (asistenta juridica, analiza financiara, demersuri specifice pentru obtinerea creditului, etc ), cumparatorul va plati insa un onorariu separat.

O alta categorie de proprietati aflate in oferta Premier Service este cea a proprietatilor in EXCLUSIVITATE.  Exclusivitatea presupune faptul ca vanzatorul pune la dispozitia agentiei imobiliare, in custodie, o anumita proprietate pentru o perioada determinata. Exclusivitatea si reprezentarea exclusiva sunt doi termeni care sunt foarte usor confundati, dar diferenta explicata mai sus este cea care face diferenta.  Toate aceste oferte din cadrul produsului EXCLUSIVITATE, sunt postate pe acest site-ul companiei cu mentiunea “Exclusivitate" si sunt  in principal oferte din ansambluri rezidentiale sau blocuri  din zona de sud a Capitalei. La acest tip de intermediere sunt reprezentate interesele vanzatorului, dar in acelasi timp se ofera urmatoarele servicii cumparatorului: asistarea si intermedierea tranzactiei, asistneta logistica si juridica, pregatirea antecontractului de vanzare in care sunt prevazute toate conditiile negociate cu vanzatorul. Bineinteles, Premier Service pune la dispozitia cumparatorului toate documentele necesare (extras de carte funciara pentru informare, certificat fiscal, cadastru, intabulare, certificat energetic, copii dupa intregul istoric juridic  al imobilului, acte de proprietate)  pentru obtinerea creditului si\sau pentru autentificarea in bune conditii a contractului de vanzare-cumparare la biroul Notarului public. Agentii companiei isi asuma si buna functionare a relatiei banca-client, furnizand si livrand bancii creditoare toate documentele pe care aceasta le solicita, dar si a relatiei notariat-client. Nu in ultimul rand, compania mediaza relatia vanzator–cumparator, dar ofera si servicii posttranzactie, cum ar fi obtinerea incheierii de intabulare, a extrasului de carte funciara si a dreptului de proprietate pe numele cumparatorului .

 

In ceea ce priveste INTERMEDIEREA  IMOBILIARA, aceasta este adresata cumparatorilor si  este un produs de baza al Companiei Imobiliare Premier, ea fiind primul tip de intermediere care a aparut ca practica imobiliara  la noi in tara.  Fata  de  contractele  de  exclusivitate si de  acordarea reprezentarii exclusive, agentul care efectueaza intermedierea  nu este  un mandatar al clientului, intermediarul nu negociaza sau incheie acte juridice in numele acestuia, dar il pune in legatura cu un tert, in vederea incheierii unui contract. Insa, in schimbul unui comision, agentul imobiliar devine mai mult decat un simplu intermediar, iar potentialul cumparator primeste consiliere, indiferent ca este de ordin juridic, tehnic sau economic, lucru care presupune negocieri prelungite, dar si servicii suplimentare.

Anumite proprietati efectiv nu pot fi vandute in baza unui comision zero, in conditiile in care cheltuielile companiei sunt si ele crescute, si ma refer la atat la cheltuielile pentru promovarea proprietatii, cat si la cele pentru confortul proprietarului”, spune Giulio Angheloiu, manager Premier Service.De exemplu, in cazul apartamentelor aflate in ansamblurile rezidentiale aflate in reprezentare exclusiva, aceste cheltuieli se disipeaza, pentru ca ele se impart la numarul de locuinte aferent, dar in cazul unei case unice, de sine statatoare, trebuie sa luam in calcul taxele obligatorii care se platesc”, mai explica el.

Costurile suplimentare la achizitia unei locuinte depasesc de foarte multe ori 5% din valoarea unei proprietati. De exemplu in cazul unui apartament care valoreaza 50.000 de euro ele pot ajunge pana la 5.000 de euro.

-          Comision agentie imobiliara: 3% = 1500 euro

-          Costuri racordare utilitati, apa, canalizare, electricitate, gaze: 1.500 euro + realizarea dosarelor aferente care presupune: obtinerea certificatului de urbanism in baza unor avize, proiect tehnic, dosar pentru autorizare, autorizatii de constructie pentru fiecare operatiune, obtinerea extrasului de carte funciara, certificat fiscal.

-          Avizele necesare presupun realizarea unor dosare separate pentru fiecare aviz in parte, precum si achitarea unor taxe cuprinse intre 15 si 700 lei, dar si termene de asteptare cuprinse intre 30 de zile si sase luni. In plus, obtinerea fiecarui act presupune cereri catre aproximativ zece institutii care pot fi depuse doar la ghiseele aferente, unde de cele mai multe ori sunt necesare ore intregi de asteptare.

-          Costuri pentru obtinerea actelor de cadastru si intabulare

-          Timp necesar: minimum sase luni

Toate aceasta birocratie poate fi evitata, iar costurile reduse la un sfert prin colaborarea cu Premier Service.  In comisionul de 1,5%, adica 750 de euro, solicitat de catre Premier Service, se regasesc toate aceste servicii, si, mai mult de atat, compania isi sprijina clientii si ulterior. De exemplu, prin protocoalele incheiate de catre companie cu firmele de mobilier, cumparatorii isi pot mobila complet locuinte cu discounturi semnificative. Astfel suma de 1.500 de euro, cat ar fi costat racordarea la utilitati, este mai mult decat suficienta pentru mobiliarea completa a apartamentului. In plus, pentru complexurile rezidentiale dezvoltate de catre Premier Service, toti cumparatorii primesc garantie pe viata.

 

Premier Service, Compania imobiliara a Zonei de Sud, a fost conceput in anul 1994, fiind lansat oficial la data de  13 februarie 1995. In prezent, din portofoliul companiei fac parte cateva zeci de proiecte, o mare parte dintre ele reprezentate in exclusivitate, din sectorul 4 al Capitalei, Popesti, Berceni, Metalurgiei, Oltenitei, Brancoveanu, Giurgiului, Tineretului, Vacaresti , Vidra, Leordeni, Frumusani. Prin departamentele sale specializate,Premier Service ofera servicii complete de consultanta, analiza si cercetare a pietei, apoi de implementare si promovare a proiectelor.

13 December 2011