Prefectura municipiului Bucureşti a lansat campania „Protejează-ţi casa! Asigură-te!", derulată în parteneriat cu PAID - Poolul de Asigurare împotriva Dezastrelor şi APPA - Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor. În plus, cea mai amplă campanie de informare şi educare a populaţiei cu privire la siguranţa locuinţelor organizată până acum în Bucureşti şi în principalele oraşe ale ţării beneficiază de sprijinul tuturor companiilor importante de asigurări şi brokeraj care operează în domeniu.

16552-home-insurance-bun.jpgÎn cadrul campaniei „Protejează-ţi casa! Asigură-te!", care se desfăşoară în perioada 21-27 februarie 2011, vor fi distribuite broşuri informative gratuite - „Ghidul Siguranţei Casei Tale". Acestea conţin informaţii de interes public referitoare la rolul asigurărilor de locuinţe, obligatorii sau facultative, precum şi cu privire la modalitatea de obţinere a despăgubirilor în cazul producerii unei daune.

Pe întreaga perioadă a campaniei, broşura, editată în 3 milioane de exemplare, va fi distribuită gratuit în toate intersecţiile importante din Capitală şi în alte 15 mari oraşe din ţară, în staţiile de metrou şi în marile centre comerciale, precum şi la sediile instituţiilor publice deconcentrate ale Prefecturii Bucureşti, inclusiv la ghişeele Poştei Române, Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti. De asemenea, broşura va fi distribuită împreună cu ediţia de miercuri, 23 februarie, a cotidianului România Liberă. Mesajul campaniei va fi promovat, în acelaşi timp, prin spoturi, ştiri şi interviuri difuzate de Radio EUROPA FM şi TVR Info, prin materiale de interes public preluate de România Liberă, de Wall-street.ro, 9am.ro si asigurarealocuintelor.ro - pe ediţiile de print şi web.

"În calitate de Preşedinte al Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, am obligaţia şi datoria să mă asigur că, în cazul producerii unei calamitaţi, salvarea vieţilor omeneşti este prioritatea forţelor de intervenţie. În calitate de Prefect, sunt obligat să protejez sănătatea şi siguranţa fiecărui cetăţean. Prin sistemul de asigurare obligatorie a locuinţei, casele noastre vor fi protejate şi ne va fi mult mai uşor, cu banii primiţi de la companiile de asigurări, să ne refacem căminul.", a declarat Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

În prezent, puţin peste 15% din totalul de 8,3 milioane de locuinţe sunt asigurate facultativ la nivel naţional.


22 February 2011