Începută abia în a doua jumătate a anului trecut, după amânări, livrarea locuinţelor din Asmita continuă să lase loc la discuţii aprinse.

foto:zf.roA locui în turnurile Asmita, aproape de intersecţia Calea Văcăreşti, s-a dovedit o provocare pentru cumpărători, în urmă cu doi - trei ani. Tot o provocare rămâne şi în prezent, în măsură în care viitorii locatari plătesc rate mari la bancă şi chirii, în aşteptarea amânatei intrări în posesie.

Există astfel şi clienţi care încearcă să denunţe contractul. Predarea apartamentelor este însă, ne asigură reprezentanţii dezvolotatorului, în plin proces.   Apartamentelor din Asmita, mult aşteptate de clienţi, au început a fi predate în a doua jumătate a anului trecut.

Proiectul cu cele şapte turnuri foarte înalte de pe malul Dâmboviţei a fost vânat de mulţi potenţiali cumpărători încă de la început. Buna poziţionare a acestuia a atras cumpărătorii atât pentru achiziţionarea în sine cât şi pentru achiziţionarea în vederea închirierii. Au existat de asemenea clienţi care au avut în vedere achiziţia mai multor locuinţe la pachet, cu scopul închirierii sau revânzării, piaţa fiind în creştere la momentul semnării antecontractelor, în urmă cu 2-3 ani. Calculele de atunci nu se potrivesc însă cu cele de acum.

Asta ca urmare a faptului că, asemeni multor proiecte imobiliare, şi Asmita a fost amânat la predare. Astfel că, mulţi cumpărători care şi-au făcut calcule pentru intrarea în posesie încă din urmă cu un an sau mai mult, mai au de aşteptat. Printre aceştia există şi unii care ar vrea să denunţe contractul şi să renunţe la achiziţiile făcute, în schimbul primirii banilor daţi şi a anumitor daune aferente.

 „Au existat şi o serie de nemulţumiri semnalate de unii dintre viitorii proprietari, dar acest lucru este normal pentru un proiect cu peste 800 de clienţi. Toate problemele ridicate au fost rezolvate de Asmita Gardens pe cale amiabilă", susţin reprezentanţii Asmita. Nu toţi sunt însă de aceeaşi părere. „După ce, iniţial, şi-au permis să prelungească ilegal termenul de predare a apartamentelor, cei de la Asmita au realizat că aceasta procedură este nelegala, tot mai multi clienţi întelegând să renunţe la apartamentele contractate, solicitând rezilierea contractelor", susţine avocatul Laurenţiu Veţeleanu. Acesta are clienţi care urmăresc reziliarea contractului cu dezvoltatorul.
 
Am plătit deja 120.000 de euro dar după ce în urmă cu un an mi s-a spus că se amână predarea, am decis să nu mai plătesc o perioadă, astfel că, acum chiar dacă aş dori rezilierea, nu mi-ar permite contractul. Oricum, sper să intru cât mai repede în posesie", a declarat unul dintre clienţii Asmita. În acest sens, avocatul citat precizează că Asmita are dreptul contractual de a întârzia livrarea apartamentului, cu numărul de zile cu care s-a întarziat plata. În cazul multor antecontracte făcute cu dezvoltatorii imobiliari în ultimii ani, clienţii au ajuns acum într-o situaţie, frecvent fără ieşire, ca urmare a clauzelor contractuale favorabile dezvoltatorilor. Astfel, dacă respectivii clienţi ar putea să-şi obţină banii înapoi, ar putea achiziţiona în această perioadă locuinţe mult mai ieftine.

Sursa

3 February 2010