Compania portugheză Sonae Sierra, care deţine un portofoliu de 49 de malluri în Europa şi America de Sud, va începe în această lună lucrările de construire a centrului comercial Adora din Craiova, o investiţie de 111 mil. euro.

19047-mall-ss.jpgPortughezii mai deţin un mall în România, la Râmnicu-Vâlcea, dar acesta ar fi primul proiect al companiei realizat "de la zero" pe piaţa locală.

Portughezii au cumpărat terenul pentru proiectul din Craiova încă din 2007, dar criza a pus planurile "on hold".

"Prima fază a lucrărilor de construcţie (la Adora Craiova - n.red.) se va întinde pe o perioadă de 6 luni, iar la finalul acestei perioade suntem încrezători că vom putea anunţa data inaugurării centrului comercial", a declarat Ingo Nissen, managing director al Sonae Sierra în România.

Mallul va avea o suprafaţă închiriabilă de 59.000 de metri pătraţi şi are contracte semnate pentru 40% din suprafaţă, printre viitorii chiriaşi numărându-se Cora, Cinema City, Altex, Orsay sau Pure Fitness. Compania nu a anunţat numele constructorului sau sursele de finanţare a lucrărilor.

În paralel, la începutul acestui an a început construcţia unui alt mall în Craiova, denumit Electroputere Parc, a cărui inaugurare este programată pentru 15 noiembrie 2011, după cum a precizat ieri pentru ZF Steven van den Bossche, unul din cei doi acţionari ai proiectului de pe platforma Electroputere.

Cu alte cuvinte, în următoarea perioadă vor fi derulate în acelaşi timp investiţii imobiliare de aproape 200 mil. euro în capitala Olteniei, care ar urma să devină astfel un punct fierbinte pe piaţa mallurilor. Dezvoltatorii celor două proiecte sunt în competiţie directă şi pentru chiriaşi. Proprietarii Electroputere au încheiat un parteneriat cu firmele controlate de familia Mulliez din Franţa (Auchan, Decathlon, Leroy Merlin, Kiabi, Norauto), dar niciunul dintre dezvoltatori nu şi-a asigurat până la ora actuală prezenţa giganţilor din fashion Zara şi H&M, care vor putea înclina balanţa între cele două proiecte.


Sursa

8 June 2011