Premierul Victor Ponta a confirmat informaţiile transmise anterior de Mediafax privind posibilitatea întreruperii de CE a unei plăţi pentru construcţia autostrăzii Arad-Nădlac, arătând că problema este generată de faptul că miniştrii PDL au atribuit un contract cu dedicaţie unei firme apropiate lor.

25650-ponta-confirma-varianta-opririi-platii-ce-la-au.jpg"Nu ştiu dacă am voie să vă dau toate datele, eu le am, evident. Pierdem o mulţime de bani şi oprim o bucată de autostradă extrem de importantă, bucata Arad-Nădlac, pentru că PDL şi miniştrii de atunci au dat cu dedicaţie contracte la firma apropiată lor, care firmă a luat banii şi...", a spus Ponta la Antena 3, solicitat să comenteze informaţiile Mediafax.

Întrebat dacă nu era o firmă a lui Nelu Iordache, premierul a răspuns afirmativ. "Păi, vedeţi că ştiţi. Da, aia e, despre asta este vorba", a spus Ponta. Omul de afaceri Nelu Iordache conduce şi firma de construcţii Romstrade, implicată în construcţia autostrăzii Arad-Nădlac.

Comisia Europeană pregăteşte o scrisoare de întrerupere a uneia din plăţile solicitate de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) pentru un contract de construcţie a autostrăzii Arad-Nădlac în contextul în care au fost identificate "iregularităţi şi suspiciuni de fraudă"

Posibilitatea întreruperii plăţilor este menţionată într-un document oficial obţinut de Mediafax şi redactat după discuţia pe care ambasadorul României la UE, Mihnea Motoc, a avut-o în urmă cu zece zile, la 3 iulie, cu Walter Deffaa, directorul general al DG REGIO (Directoratul General pentru Politică Regională al Comisiei Europene) şi Angela Martinez-Sarasola, şefa Unităţii pentru România din cadrul acestui directorat.

În această discuţie, reprezentanţii Comisiei Europene au transmis mai multe nemulţumiri în contextul existenţei unui risc ridicat de suspendare a programelor gestionate de DG REGIO.

"În ceea ce priveşte POS Transporturi , oficialul Comisiei a precizat că, în contextul identificării unor iregularităţi şi a unor suspiciuni de fraudă, în prezent se află în pregătire o scrisoare cu privire la întreruperea uneia din plăţile solicitate de către CNADNR pentru un contract de lucrări legat de construcţia unei autostrăzi", se arată în document.

 

Sursa

16 July 2012