Compania Echo Investment, controlată de către miliardarul Michal Solowow, al treilea cel mai bogat om din Polonia, anunţă că va începe în vara anului viitor lucrările la mallul de 100 de milioane de euro Korona Braşov, pentru care a cumpărat un teren de 5 ha în nordul oraşului încă din 2007.

28610-1-korona-2.jpgDupă ce în toamnă au reuşit să semneze un contract cu francezii de la Carrefour pentru închirierea unui spaţiu de 8.500 mp în mall, polonezii spun acum că sunt dispuşi să înceapă lucrările din fonduri proprii, în condiţi­ile în care grupurile Immochan şi NEPI speră de asemenea ca la finalul acestei ierni să atace Braşovul cu alte proiecte de malluri.

"Autorizaţia de construire sperăm să o obţinem în februarie sau, cel târziu, până în aprilie şi să începem lucrările în luna iunie a anului viitor. Vom începe construcţia cu fonduri proprii când vom avea contracte semnate pentru 40% din suprafaţă. Când gradul de închiriere va ajunge la 70% vom obţine şi finanţare bancară prin intermediul filialei din Polonia", a declarat pentru ZF Roxana Stănciulescu, cea care din toamna acestui an a preluat poziţia de senior leasing manager al Echo Investment.

Competiţia între viitoarele centre comerciale din Braşov se anunţă acer­bă, iar Stănciulescu apreciază că "ar fi un dezastru" ca toate proiectele propuse să fie dezvoltate în acelaşi timp.

 

Sursa

7 December 2012