Scotland Yard, imobilul care gazduieste sediu central al poliţiei din Greater London (Metropolitan Police Service) va fi pusa în vânzare, potrivit ziarul The Independent, care citeaza un purtător de cuvânt al poliţiei.

27766-politia-londoneza-isi-vinde-sediile-pe-lista-se.jpgMotivul acestei vanzari se pare ca este decizia primarului Londrei, Boris Johnson, de reducere a cheltuielilor poliţiei londoneze cu 500 milioane de lire sterline pana in 2015.

Imobilul este situat in Westminster, o zona de prestigiu si gazduieste sediul politiei din 1967 (fiind numit New Scotlan Yard).

Intretinerea sediului politiei pare sa fie foarte scumpa, de circa 11 milioane de lire sterline anual. În 2008, politia a rascumparat complexul de cladiri cu 120 de milioane de lire sterline.

Mutarea sediului într-o cladire mai mică, situată în Whitehall, va permite realizarea unor economii anuale de până la 6,5 ​​milioane de lire sterline.

Expertii imobiliari intervievati cred că pentru complexul de cladiri din centrul Londrei poliţia ar putea lua aproximativ 150 de milioane de lire sterline, dar mai are nevoie de 50 de milioane de lire sterline pentru reparatii.

Poliţia intenţionează să închidă si să vândă o treime din cele 700 de cladiri pe care le detine. De pe urma acestora ar putea realiza alte economii in valoare de aproximativ 60 de milioane de lire sterline.

 

Sursa

31 October 2012