Consiliul de administraţie al Prod­plast Imobiliare, firmă controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru şi SIF Oltenia, convoacă acţionarii pentru revocarea hotărârii de principiu pentru divizarea societăţii şi propune majorarea capitalului cu 13 mil. lei, la 33,7 mil. lei.

26683-florin-pogonaru-sm.jpgAcţionarii Prodplast Imobiliare şi-au dat acordul de principiu, în 20 august, pen­tru divizarea firmei care prevedea ca unul din cele două terenuri din patrimo­niu să fie transferat unei societăţi nou înfiinţate. Pe un teren din zona Obor din Bucureşti urma să fie dezvoltat un centru comercial.

Ulterior, consiliul de administraţie al Prodplast Imobiliare a revenit asupra pro­­punerii de divizare a firmei şi a con­vo­­cat acţionarii pentru a revoca decizia.

AGA a fost convocată pentru data de 29 octombrie, potrivit unui raport transmis miercuri de firmă bursei de la Sibiu şi semnat de preşedintele consiliu­lui de administraţie şi directorul general Tudor Ciurezu. El este totodată şi pre­şedinte al CA şi director general al SIF Olte­nia, care are 32% din acţiunile Prodplast Imobiliare.

Planurile privind dezvoltarea cen­trului comercial au rămas în conti­nua­re şi administratorii propun o majo­rare de capital social cu 13 mil. lei, prin aport în numerar. Banii ar urma să fie utilizaţi pentru investiţiile necesare continuării proiectului imobiliar.

Terenul pe care se va dezvolta pro­iec­tul este amplasat în Bucureşti, pe strada Ziduri Moşi, în zona Pieţei Obor, pe fostul amplasament al fabricii de mase plas­tice Prodplast, care ar urma să fie mutată. În afara terenului din zona Obor, Prodplast Imobiliare mai deţine un teren în Tunari, judeţul Ilfov, de circa 3 hectare.

Acţionarii Prodplast au decis în 2008 divizarea producătorului de mase plastice în două firme, dintre care una cu activităţi imobiliare, care deţine terenurile şi clădirile din Bucureşti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment.

Omul de afaceri Florin Pogonaru este acţionar indirect al Prodplast Imobiliare, prin mai multe firme.

 

Sursa

28 September 2012