Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) intentioneaza sa modernizeze podul peste Dunare, de la Giurgiu-Ruse, si va organiza in luna noiembrie o licitatie pentru proiectul tehnic al investitiei, valoarea contractului fiind de 456.612 de lei, fara TVA.

Astfel, firma castigatoare va realiza proiectarea, detaliile de executie si proiectul tehnic, ofertele urmand sa fie deschise la 16 noiembrie, se arata intr-un anunt al CNADNR, informeaza Mediafax.

Contractul va avea o durata de 120 de zile, va fi finantat de la bugetul de stat, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai mic.

Podul a fost dat in exploatare in 1954 si are o lungime totala de 2.223 de metri. Ultima reparatie a podului a fost executata in anii 1996-1997 si a constat in inlocuirea integrala a caii (hidroizolatie, beton de egalizare, asfalt, borduri, beton de umplutura si asfalt pe trotuare), montarea parapetelor directionale si inlocuirea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatatie pe viaduct.


Sursa

28 October 2009