Furnizorii de echipamente fac reduceri şi de 20% din valoarea iniţială.
Pompele de căldură vă pot reduce substanţial factura la energie pe timp de iarnă.

Cei care doresc să-şi achiziţioneze în această perioadă un sistem pentru încălzire sau producerea apei calde bazat pe energii rgenerabile au toate motivele să facă acest pas.

Pe lângă subvenţiile oferite de stat, prin programul "Casa verde", companiile au pregătit oferte diverse, cu discounturi şi de 20% din valoarea echipamentelor vândute. Ofertele sunt extrem de variate, iar preţurile depind şi de accesoriile incluse. Aşadar, cercetaţi bine piaţa înainte.


De pildă, Baxi România oferă panouri solare plane şi cu tuburi vidate cu o reducere de 20% faţă de preţul de listă. Astfel, preţul panourilor variază între 360 euro şi 1.700 euro, fără TVA, în funcţie de model. Mai ţineţi cont şi de subvenţia de la stat, de maximum 6.000 lei (circa 1.400 euro).

Oferte limitate

Viessmann România are în ofertă sisteme de panouri solare cu preţuri între 1.191 euro şi 2.121 euro, fără TVA. "Pentru cei care optează acum să cumpere panoul la pachet cu accesoriile aferente, economiile sunt de aproximativ 20% din preţul unitar", ne-a declarat Valentin Nan, director de marketing al firmei.

Sistemele pot oferi apă caldă, la randament maxim, vara, pentru 2 până la 5 persoane, în funcţie de model. "Datorită climei din România, utilizarea panourilor solare pentru aport la încălzire iarna nu reprezintă o soluţie viabilă", a adăugat Nan.

 



Sursa

19 August 2010