Cozile interminabile pentru plata taxelor şi impozitelor vor rămâne o amintire pentru bucureştenii din Sectorul 1, ce deţin un card bancar şi au acces la internet. Autorităţile locale oferă opţiunea de plată online, iar contribuabilii nu vor plăti comision pentru tranzacţiile astfel efectuate.

31772-plata_online.jpgPrimăria Sectorului 1 s-a înregistrat în Sistemul Naţional Electronic de Plată cu Cardul Bancar (SNEP), astfel că locuitorii acestui sector îşi vor putea achita taxele şi impozitele prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro , începând cu data de 25 septembrie 2013.

RECOMANDARE: Banii electronici, consilierii virtuali şi tranzacţiile pe mobil sunt noua realitate

Indiferent că este vorba de persoane fizice sau persoane fizice autorizate, contribuabilii înregistraţi în baza de date a primăriei primesc un nume de utilizator şi o parolă, cu ajutorul cărora se pot autentifica pe site-ul www.ghiseul.ro , pentru a efectua plata obligaţiilor fiscale. Plicurile cu aceste date confidenţiale se pot ridica personal de la sediul Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 (DGITL) din Piaţa Amzei nr. 13, începând cu 25 septembrie 2013, în baza cărţii de identitate a solicitantului.

Pentru a-şi putea achita online taxele şi impozitele, locuitorii Sectorului 1 trebuie să parcurgă următorii paşi:

  • Contribuabilii trebuie să aducă o copie a actului de identitate la sediul DGITL Sector 1, la Serviciul Stabilire, Impunere  şi Asistenţă Contribuabili Persoane Fizice, din Piaţa Amzei nr. 13. De aici vor primi un plic ce conţine numele de utilizator şi parola
  • Contul pentru plata online a obligaţiilor fiscale se activează de pe site-ul www.ghiseul.ro (după prima autentificare, se va solicita schimbarea parolei)
  • Obligaţiile fiscale de plată pot fi vizualizate în timp real. Plata se poate efectua cu ajutorul cardului bancar
  • Confirmarea plăţii ajunge pe e-mail

„Pe lângă plata online, prin ghişeul.ro, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziţia contribuabililor din Sectorul 1 următoarele modalităţi de plată: plata electronică (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plată sau plata prin mandat poştal”, arată oficialii.

Sistemul de plată online este diferit de serviciul de vizualizare online a taxelor şi impozitelor pus la dispoziţie până în prezent de DGITL Sector 1. Autorităţile locale subliniază că site-ul este securizat la standarde înalte privind tranzacţiile cu cardul pe internet şi că bucureştenii au astfel posibilitatea plăţii impozitelor şi taxelor locale pentru toate proprietăţile deţinute pe teritoriul României, cu condiţia înrolării în sistem a unităţii administrativ-teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea. De asemenea, contribuabilii nu vor plăti comision pentru tranzacţiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul primăriei Sectorului 1.

NU RATA: Viitorul mallurilor, influenţat de telefoane inteligente şi tablete

 

 

23 September 2013