Deşi EuroHabitat îşi anunţă cu surle şi trâmbiţe "relansarea", clienţii susţin că şantierul e mort şi nu există utilităţi. Alţii nu renunţă la drepturile lor contractuale, cerând instanţei să rezolve conflictul.

Apartamentele de la ultimele etaje din primul bloc nu sunt gata Eurohabitat susţine că demersurile pentru credit sunt în stadiu avansat şi că se va demara transferul de proprietate. O parte dintre clienţi sunt neîncrezători, mai ales pentru că nu există utilităţi.

Vestea dată ieri de dezvoltatorul Planorama, EuroHabitat, potrivit căreia a făcut "demersurile necesare pentru a plăti taxele restante către stat spre a realiza astfel transferul de proprietate către cumpărătorii din primul bloc" a fost privit cu neîncredere de o parte dintre clienţi.

Daniel Stătescu, cel care în urmă cu câteva luni declara pentru Curierul Naţional că plăteşte impozit pe apartament, dar nu poate intra în el, ne-a informat că dezvoltatorul "investeşte mai mult în imagine decât în construcţie". "Am reuşit să intru în apartament. A nins prin geamul termopan de la balcon. Puţin, aş spune în limite rezonabile". În ceea ce priveşte faptul că afirmă că "demersurile de acordare a creditului bancar agreat iniţial, de 2,5 milioane euro, sunt în stadiu avansat" pot să vă spun că aşa ziceau încă din luna august a anului trecut. Când voi vedea că le-au intrat banii în cont, atunci îi voi crede. Este o discuţie ipotetică. Nu e nimic concret. T3 - primul bloc construit nu e racordat la nimic. Pompa de apă de la subsol nu e montată, electricitate este doar pe şantier şi nu sunt nici gaze. Nu este ceva locuibil. Pe şantier nu este nicio activitate. Nu s-a făcut nimic. Eu nu mai am încredere în ei. Discutăm să ne aflăm în treabă pentru că ei investesc mai mult în imagine decât în construcţie", a încheiat Daniel Stătescu.

De-abia acum începe racordarea la utilităţi

EuroHabitat, dezvoltatorul complexului rezidenţial Planorama, a anunţat ieri că a făcut demersurile necesare pentru a plăti taxele restante către stat spre a realiza astfel transferul de proprietate către cumpărătorii din primul bloc. Predarea apartamentelor este stipulată în noile acte adiţionale pentru mai-iulie anul acesta, la sfârşitul lunii ianuarie, 80% dintre clienţi fiind de acord cu noile termene. "Pentru clienţii Planorama mai este o veste îmbucurătoare. Euro Habitat a contactat deja mai mulţi antreprenori pentru finalizarea utilităţilor şi restul lucrărilor la primul bloc şi, în curând, vor contracta antreprenor pentru începerea lor la cel de-al doilea bloc", notează dezvoltatorul într-un comunicat.

"În ciuda problemelor din trecut, proiectul este receptat pozitiv de către potenţialii cumpărători, datorită locaţiei bune şi a arhitecturii deosebite şi estetice. Vânzările pentru public vor începe în aprilie-mai, concomitent cu livrarea primelor apartamente din primul bloc şi reluarea construcţiei celui de-al doilea", a declarat David Silberstein, noul manager de proiect din partea BSR pentru Planorama.  

Sursa

5 February 2010