Mare parte dintre clienti mai spera ca firma sa se tina de cuvant si sa reia lucrarile de luna viitoare. O alta firma solicita ajutorul instantei pentru a obtine o datorie neachitata de la Euro Habitat, dezvoltatorul complexului rezidential Planorama, din Capitala.

Este vorba despre Schindler Romania, furnizorul lifturilor montate in blocul aflat in cel mai apropiat stadiu de finalizare.

La finele anului trecut, compania Euro Habitat, prin vocea administratorului angajat, firma BSR Europe, le-a cerut clientilor sa renunte la penalitati, facilitand astfel accesarea unui credit de la Piraeus Bank si continuarea lucrarilor.

Termenul-limita pentru semnarea acestor contracte aditionale este 15 februarie. "Nu au semnat pana in acest moment toti clientii. Si-au exprimat acordul 80% dintre acestia si avem intalniri cu ceilalti", a afirmat David Silberstein, noul manager de proiect din partea BSR pentru Planorama.

Nu se stie solutia in cazul in care nu semneaza toti

Mare parte dintre clienti sunt convinsi ca merita sa renunte la penalitati, daca asta inseamna ca se vor putea muta in casa lor. "Cred ca nu avem de ales, oricum conturile lor sunt goale si, chiar daca mergem in instanta, tot n-am obtine mare lucru" spune unul dintre cumparatori, Florin Vasile.

Pe aceasta rezolvare mizeaza si Bjorn Hauge, country manager Romania Invest, care a platit avansul a 200 de apartamente din cadrul complexului. "Nu dorim ca firma sa intre in insolventa, pentru ca asta, in acest moment, inseamna pierdere de bani. Cautam o solutie rezonabila", spune Bjorn.

Pe de alta parte, sunt deja cumparatori care au dat deja firma Euro Habitat in judecata. "Pe mine nu ma intereseaza sa semnez nimic, ci imi vreau doar banii inapoi. Mi se pare evident ca nu au nicio intentie de a continua lucrarile", spune Dragos Dehelean, un alt client.


Sursa

14 January 2010